Gilat Regatta (Kartonnen Botenrace)

van totaal € 40.000 (0%)

Iedereen vanaf 8 jaar met een zwemdiploma kan (alleen of met een team) meedoen aan de botenrace. Maak thuis (SPECIALS) of op locatie (SPEED CHALLENGE) van alleen karton en (duct) tape een boot en race mee op de Grote Speelvijver. Degene met de snelste tijd wint de Gilat Regatta.

Voorafgaand aan de race worden alle boten beoordeeld door de jury op veiligheid. Daarna mag het publiek hun stem uitbrengen voor het meest originele ontwerp, beste constructie of techniek, mooiste versiering, en de leukste bemanning. Tijdens de race zelf worden er ook door de jury prijzen uitgereikt: zo zijn er prijzen voor teamspirit, de langste drijver en de ‘Titanic reward’ voor de meest spectaculaire zinker.

Doe mee met de Gilat Regatta, vraag je collega’s, vrienden of familie en schrijf vandaag nog in..

PRIJZEN

Voorafgaand aan de race worden de boten beoordeeld op o.a. veiligheid, verder zijn er mooie prijzen te winnen, in de volgende categorieën:

  • Meest originele ontwerp (Regatta Show boot / publieksprijs)
  • Beste constructie of techniek,
  • Mooiste versiering,
  • Leukste bemanning,
  • Beste teaminspanning,

(iedere leeftijds-categorie wordt afzonderlijk beoordeeld)

Tijdens de race worden er prijzen uitgereikt voor:

  • Team spirit
  • Langste drijver
  • Titanic Reward (spectaculairste zinker)
  • Snelste tijden per categorie 

De Gilat Regatta is een echt familie evenement, iedereen vanaf 8 jaar (in het bezit van een zwemdiploma) kan meedoen. Je kunt individueel inschrijven of als team van familie of vrienden.

Ideaal bedrijfsuitje

De Gilat Regatta is ook uitstekend geschikt als bedrijfsuitje, alles zit erin. Teamwork bij het bouwen van de boot, samenwerken en sporten tijdens de race en last but not least; ontzettend veel plezier.

Er zijn twee categorieën waar je aan kunt meedoen, natuurlijk wordt bij het indelen van de races ook rekening gehouden met je leeftijd.

CATEGORIE - SPECIALS
Je bouwt van tevoren thuis of op je werk een kartonnen boot. Creativiteit wordt beloond in deze categorie want je hebt immers alle vrijheid om een unieke boot te fabriceren; kajaks, vlotten, piratenschepen, rivierboten, reuzensnoepjes, auto’s, vliegtuigen, spaceshuttles, draken, zeemonsters, haaien, dolfijnen en andere zeedieren alle thema’s zijn mogelijk.

CATEGORIE - SPEEDCHALLENGE
Voor degene met minder tijd is er de speed challenge. Bij aankomst in het bos liggen alle benodigde materialen voor je klaar in de ‘pit straat’. Na het startschot heb je 120 minuten om jouw kartonnen boot te bouwen en te perfectioneren, zorg er wel voor dat je op tijd klaar bent want na extact 2 uur bouwen volgt er een massastart.

Download hier het reglement (alleen mogelijk voor ingelogde gebruikers)

 

 

Plezier komt op de eerste plaats bij de Kartonnen Botenrace, maar het evenement dient een ander belangrijk doel. Namelijk geld inzamelen voor Stichting Gilat, een stichting die Theatervoorstellingen geeft voor kinderen in Nederlandse ziekenhuizen.

Daarom vragen wij jullie om naast het inschrijfgeld, (vanaf 15 euro kun je al meedoen) te proberen om extra geld in te zamelen voor het kindertheater. Dat kan bijvoorbeeld door vrienden, familie of bedrijven te vragen of zij jouw boot willen sponsoren (bijvoorbeeld 1 euro per afgelegde meter). Uiteraard helpen wij jullie met het inzamelen van sponsorgeld met goede tips en promotiemateriaal. 

Stichting Gilat

Stichting Gilat is in 2009 opgericht om kinderen in Nederlandse kinderziekenhuizen vreugde, afleiding en ontspanning te bieden met op maat gemaakte, uitnodigende theatervoorstellingen.

Naast de speciaal ontwikkelde wekelijkse voorstellingen van Max & Jet, verzorgen ook bekende Nederlanders regelmatig voorstellingen in het ziekenhuis. Verder organiseert stichting Gilat voorleesmiddagen en Meet & Greets met bekende sporters en aansprekende mensen.

Steun stichting Gilat en geef een kind een glimlach

Inmiddels geeft stichting Gilat op drie locaties in Amsterdam en Rotterdam voorstellingen. Stichting Gilat wil het aantal locaties uitbreiden om nog meer zieke kinderen ontspanning en afleiding te bieden met theater. Wil jij zieke kinderen een moment van vreugde en ontspanning bieden tijdens hun verblijf in het ziekenhuis?

Schrijf je dan nu in voor de Gilat Regatta!

Gilat Eisenmann

De stichting is opgericht ter nagedachtenis aan de in 2008 op 11-jarige leeftijd overleden Gilat Eisenmann. Gilat heeft een groot gedeelte van haar leven in het ziekenhuis moeten doorbrengen, en ze beleefde veel vreugde, ontspanning en plezier aan de voorstellingen die ze daar soms meemaakte.  Ze kon even vergeten dat ze ziek was en kind zijn zoals alle kinderen dat zouden moeten zijn. Daarom zet de Stichting Gilat zich in om alle kinderen in ziekenhuizen in Nederland te laten genieten van voorstellingen.

 

 Download hier het reglement (alleen voor ingelogde gebruikers)

 

Stichting Gilat probeert kinderen in Nederlandse kinderziekenhuizen vreugde, afleiding en ontspanning bieden met op maat gemaakte, uitnodigende theatervoorstellingen. Zo kunnen kinderen hun ziekte even vergeten en kind zijn zoals alle kinderen dat zouden moeten zijn.

Het zal helaas niet altijd mogelijk zijn, maar waar het enigzins kan willen wij zieke kinderen en kinderen met een beperking de mogelijkheid geven om mee te doen met de Gilat Regatta. Om te beginnen door geen inschrijfgeld te vragen. Maar ook door kartonnen boten beschikbaar te stellen, wanneer kinderen niet in staat zijn deze te bouwen.

Wanneer kinderen wel een boot kunnen (helpen) bouwen, dan is daar alle gelegenheid voor. In een speciaal gereserveerd deel van de 'pit straat' staan vrijwilligers klaar om samen met de kinderen en ouders/verzorgers een mooie boot te bouwen.

Parcours

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de individuele omstandigheden van ieder kind. Natuurlijk mogen de kinderen het gewone parcours afleggen en meedoen met de gewone race. Het water in de speelvijver is maximaal 1.50 meter diep, en er is voldoende begeleiding aanwezig vanwege de veiligheid. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is dat geen enkel probleem. Er is een speciaal aangepast parcours met individuele begeleiding waar kinderen rustig een rondje kunnen varen.

Sponsor een boot

Wilt u als bedrijf meehelpen om zieke kinderen een fantastiche dag te bezorgen, sponsor dan één van de boten. U naam wordt vermeld tijdens het evenement en uw logo wordt op de boot geplaatst. Neem contact met ons op voor meer informatie