Gilat Regatta (Kartonnen Botenrace)

van totaal € 40.000 (0%)
Nog te gaan

Zinken of zwemmen - dat is de vraag die elke kapitein van een kartonnen boot zich op de racedag moet stellen. Want karton is natuurlijk niet het eerste materiaal dat bij je opkomt bij het ontwerp van een ‘zeewaardig schip’.

Iedereen met een zwemdiploma kan een boot bouwen en meedoen aan de Kartonnen Botenrace: bedrijven, scholen, vrienden, sporteams, studenten etc. De Gilat Regatta is een geweldige ervaring; beleef een te gekke sportieve dag en geef zieke kinderen een glimlach door geld in te zamelen voor het Gilat Theater.

 

 

Iedereen vanaf 8 jaar met een zwemdiploma kan meedoen aan de Kartonnen Botenrace. Je kunt individueel of als team inschrijven. Er zijn verschillende categorieën waar je op kunt inschrijven, en natuurlijk houden we ook rekening met je leeftijd.

SPECIALS
Je ontwerpt en maakt je boot thuis. De regels zijn verder simpel: maak van karton en plakband (duct-tape) een boot, leg het parcours af - degene met de snelste tijd per categorie wint!

Creativiteit wordt beloond bij de Specials; kajaks, pontons, piratenschepen, rivierboten, vlotten, reuzensnoepjes, auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen, spaceshuttles, vliegdekschepen, draken, zeemonsters, haaien, dolfijnen, zeeschildpadden en andere zeedieren en vele andere thema’s zijn mogelijk.

SPEEDCHALLENGE
Je krijgt 30 minuten de tijd om een kartonnen boot te bouwen. Het materiaal ligt voor je klaar in de 'pitsstraat'. Na 30 minuten bouwen volgt een massastart.

TITANIC CHALLENGE (vanaf 12 jaar)
340 meter! dat is de afstand naar de overkant van de Grote Speelvijver, een aardige afstand met een kartonnen bootje. Durf jij de uitdaging aan? Voor de meest spectacualiare 'Titanic' (zinken) ligt een mooie prijs klaar!

Hou deze website in de gaten - inschrijven is binnenkort mogelijk!

 

 

Stichting Gilat is in 2009 opgericht om kinderen in Nederlandse kinderziekenhuizen vreugde, afleiding en ontspanning te bieden met op maat gemaakte, uitnodigende theatervoorstellingen.

Naast de speciaal ontwikkelde wekelijkse voorstellingen van Max & Jet, verzorgen ook bekende Nederlanders regelmatig voorstellingen in het ziekenhuis. Verder organiseert stichting Gilat voorleesmiddagen en Meet & Greets met bekende sporters en aansprekende mensen.

Steun ons en geef een kind een glimlach

Inmiddels geeft stichting Gilat op drie locaties in Amsterdam en Rotterdam voorstellingen. Wij willen het aantal locaties uitbreiden om nog meer zieke kinderen ontspanning en afleiding te bieden met theater. Wil jij zieke kinderen een moment van vreugde en ontspanning te bieden tijdens hun verblijf in het ziekenhuis?

Schrijf je dan nu in voor de Gilat Regatta!

Gilat Eisenmann

De stichting is opgericht ter nagedachtenis aan de in 2008 op 11-jarige leeftijd overleden Gilat Eisenmann. Gilat heeft een groot gedeelte van haar leven in het ziekenhuis moeten doorbrengen, en ze beleefde veel vreugde, ontspanning en plezier aan de voorstellingen die ze daar soms meemaakte.  Ze kon even vergeten dat ze ziek was en kind zijn zoals alle kinderen dat zouden moeten zijn. Daarom zet de Stichting Gilat zich in om alle kinderen in ziekenhuizen in Nederland te laten genieten van voorstellingen.