The Mission

Normal 87555fbe2ce41792c536cf9a00e9ea9084807059
van totaal € 50.000 (0%)
Nog te gaan

Er is een ramp gebeurd in de regio Amsterdam, veel slachtoffers zijn gevlucht naar het Amsterdamse Bos en hebben direct hulp nodig. Helaas verloopt de communicatie moeizaam en is er groot gebrek aan voedsel, schoon drinkwater en medicijnen.

Jij gaat midden in de nacht op verkenning voor het Rode Kruis om de situatie in kaart te brengen en de eerste problemen op te lossen. Zo maak je de weg vrij voor de overige hulpverleners die de volgende morgen zullen arriveren.

Aan de hand van een serie uitdagende opdrachten bepaal jij de beste strategie. Waarbij goed navigeren, samenwerken en doorzettingsvermogen bepalen of je succesvol zal zijn in jouw missie voor het Rode Kruis. Maar let op! Het moet wel snel, want de klok tikt door....

The Mission is een uniek avontuur voor alle deelnemers. Deelnemen aan The Mission is op individuele basis, maar je kunt uiteraard ook meedoen samen met je vrienden, familie of collega's.

DATUM

Oktober 2019 (exacte datum volgt)

TIJDEN

  • 20.00 - 04.00 uur (8 uur challenge)
  • 00.00 - 04.00 uur (4 uur challenge)

De opbrengst van het evenement komt volledig ten bate van het Nederlandse Rode Kruis. 

 

Na de ramp in Amsterdam, zijn veel bewoners gevlucht naar het Amsterdamse Bos. Jij hoort bij de eerste Rode Kruis hulpverleners die het Amsterdamse Bos in trekken. Je verkent de situatie, bouwt het Rode Kruis kamp en maakt de weg vrij voor andere hulpverleners die de volgende dag naar het rampgebied komen. 

Aan de hand van een serie uitdagende opdrachten, bepaal je een strategie, helpt slachtoffers en navigeert tussen de verschillende locaties in het donker van het Amsterdamse Bos.

Tijdens jouw missie wordt je geconfronteerd met uitdagende situaties die een beroep doen op zowel je fysieke als je mentale gesteldheid. Bij The MISSION gaat het om teamwork, strategie en het nemen van snelle beslissingen onder grote druk. Er is geen uitgezet parcours, dus het is aan jou om goed te navigeren tussen de verschillende locaties. Omdat er nog geen hulpgoederen zijn geleverd komt het aan op jouw inventiviteit om alle problemen op te lossen. 

  • Navigeer over 835 hectare terrein
  • Bepaal je strategie
  • Fysieke en mentale uitdagingen
  • Zoek de balans tussen snelheid en resultaat

Inschrijfgeld
Inschrijven voor The Mission doe je individueel. Maar net zoals bij echte rampen kun je deze bijzondere missie alleen volbrengen door samen te werken met andere hulpverleners. Als je het dus leuk(er) vind om met meerdere mensen mee te doen (en samen te werken) dan is dat mogelijk.

Inschrijfgeld voor The Mission:

  • € 50,- p/p voor de 4-uur Mission
  • € 75,- p/p voor de 8-uur Mission

Naast jouw deelname aan The Mission ga je de uitdaging aan om minimaal € 500,- in te zamelen voor het Nederlandse Rode Kruis. Daarbij sta je er niet alleen voor, na jouw inschrijving ontvang je een pakket met handige tips om geld in te zamelen. Bovendien is er (op verzoek) promotie materiaal beschikbaar om te helpen.

 

TRAINING
Afhankelijk van je strategie en inzicht moet je er rekening mee houden dat je gedurende de nacht soms lange afstanden moet (hard)lopen. Een redelijk conditie is dus wel van belang.

Ben je wekelijks terug te vinden in de sportschool of jog je regelmatig?
Dan ben je waarschijnlijk fit genoeg om deel te nemen aan The Mission. Doe je echter weinig tot niets aan sport, dan raden wij je aan toch te trainen in de voorbereiding. Dat is niet alleen goed om mee te doen aan dit evenement, maar je voelt jezelf natuurlijk ook veel beter in het dagelijks leven.

NAVIGEREN
Het is handig als je een beetje oefent met navigatiemiddelen zoals kompas en landkaart. Kleine fouten in kaartlezen kunnen leiden tot onnodig tijdverlies. Heb je geen ervaring met een kompas, op YouTube staan handige video’s met uitleg over het navigeren met een kompas.

STRATEGIE
Wat is jouw plan B in het geval dat er iets verkeerd gaat? Zelfs met de beste strategie kunnen er dingen fout gaan. Navigatiefouten, de vermoeidheid die toeslaat etc.
Kortom, hoe ga je om met tegenslag? Want hou er maar rekening mee dat er op ieder moment iets onverwachts kan gebeuren!

ETEN & DRINKEN
Gedurende het evenement wordt door ons verzorgd:

  • Koffie/thee, frisdrank en water
  • Eten en snacks

Het is een lange en fysiek zware nacht, zorg er daarom voor dat je ook zelf voldoende snacks mee neemt om de nacht door te komen. Denk bijvoorbeeld aan bananen, energy drinks en mueslirepen.

UITRUSTING
Je hebt een aantal items nodig tijdens jouw missie voor het Rode Kruis. Ren nu niet gelijk naar de winkel, er is nog tijd genoeg. Misschien kun je wel spullen lenen van vrienden of familie. Belangrijk is wel dat je niet je uitrusting op het laatste moment nog compleet moet maken.

HOOFDLAMPJE
Het evenement zal plaatsvinden in het donker. Als je goed en veilig de weg wil vinden is een hoofdlampje erg handig zodat jij je handen vrij hebt tijdens de opdrachten. 

SCHOENEN
Je moet stukken (hard)lopen, soms over onverhard terrein. Goede loopschoenen zijn daarom belangrijk, je kunt zelfs overwegen een reservepaar mee te nemen.

KLEDING
We raden je aan om in ieder geval droge kleding mee te nemen. Het kan s’nachts nog best koud zijn in maart, dus wat extra warme kleding voor de opdrachten die minder fysiek zijn kan prettig zijn.

 

 

 

Noodsituaties, rampen en conflicten. Het gebeurt overal ter wereld: een tyfoon in Azië, oorlogsgeweld in Syrië of een brand bij een verzorgingshuis in Nederland. Het Rode Kruis komt in actie om de eerste noodhulp te verlenen. Bijvoorbeeld met medische hulp, voedselhulp en veilige opvang. Want hulp aan mensen in nood, daar staat het Rode Kruis voor.

Het Nederlandse Rode Kruis is onderdeel van het grootste onafhankelijke hulpnetwerk ter wereld: de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging. Wereldwijd zetten 1,7 miljoen vrijwilligers zich in om mensen in nood te helpen.