Voetbal bij Sport Stars

06 mei 2017 10:52

 

Met ruim 1,2 miljoen KNVB leden is voetbal de nationale sport in Nederland, dan kan een voetbalonderdeel natuurlijk niet ontbreken tijdens Sport Stars. In 1865 werd de eerste wedstrijd georganiseerd en tien jaar later werd de eerste echte club opgericht. Het veldvoetbal is vooral bij de mannen populair. Maar steeds meer vrouwen gaan voetballen en sinds 2007 is er dan ook een Eredivisie voor vrouwen.

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het UEFA Women's EURO 2017. Zestien teams, waaronder de OranjeLeeuwinnen, komen van 16 juli tot en met 6 augustus in actie.

Wij vroegen ons af: ”Wat is het hardste voetbalschot ooit?” Ja, je moet het maar willen weten. Wij kwamen uit bij Ronny Heberson Furtado uit Brazilië. Voor Sporting Lissabon scoorde hij op 26 november 2006 tegen Naval de Maio vanuit een vrije trap. Dit schot zou een snelheid van 211 kilometer per uur hebben gehaald.

Kun jij het hardste schot ooit verbeteren? Hier alvast wat tips (voor een speler die met rechts schiet…)

  • Ga een beetje links achter de bal staan (dus nooit recht achter de bal!).
  • Neem kleine stapjes als je komt aanlopen.
  • Je laatste stap voordat je gaat schieten is wel een grote stap.
  • Zet je standbeen naast de bal, met de punt van je schoen gericht op het doel.
  • Voordat je de grote stap (stap 3) maakt gaat je linkerarm omhoog en op het moment dat je de bal raakt moet je je linkerarm voor je lichaam(borst) hebben
  • Schiet de bal met de wreef. De punt van je schoen niet gericht naar beneden maar een beetje naar rechts want dan heb je een groter raakvlak. De bal moet in het hart geraakt worden.
  • Nadat je de bal hebt geraakt moet zo’n twee meter doorlopen, zodat je lichaam over de bal komt. Je loopt eigenlijk dwars door de bal heen en je mag dus niet stoppen als je de bal raakt. Je schiet met je hele lichaam en niet alleen met je benen.

 

Verbeter het hardste schot ooit tijdens Sport Stars - Den Haag!