Normal ab72120bbc20614b17cf2574b41f4d4a989008f4

VUmc Kinderstad

07 juli 2018 08:25

VUmc Kinderstad is een grote speelstad van 820m2 op de 9de en 10de verdieping van het ziekenhuis (oostvleugel 9F) waar kinderen kunnen doen wat ze het liefst doen: Spelen!

Op de woensdag middag verzorgt Stichting Gilat in VUmc kinderstad een gevarieerd theater programma om kinderen vreugde, afleiding en ontspanning te bieden en even te vergeten dat ze ziek zijn. Naast de speciaal ontwikkelde voorstellingen van Max & Jet, verzorgen ook bekende en minder bekende Nederlanders voorstellingen, zijn er van tijd tot tijd voorleesmiddagen met bekende en aansprekende mensen en Meet & Greets met bekende sporters.

In VUmc kinderstas zijn er prachtig ingerichte ruimtes door de sponsoren (AFC Ajax, radio 538, Schiphol, KPN, Spyker en EndeMol) is er natuurlijk volop speelgoed en knutselmaterialen beschikbaar; lego, playmobiel, bordspelletjes, X-Box, WII, Xbox Kinect, barbie hoek, leesboekjes enzovoort. Zeer regelmatig vinden er tussen 15.00 en 17.30 uur uur (knutsel) workshops plaats. Benieuwd wat er vandaag te doen is? Bel dan even (020 44) 45000. 

Voor wie is Kinderstad?

VUmc Kinderstad is er voor;

  • Alle kinderen van 0 tot 16 jaar die zijn opgenomen op de kinderafdeling VUmc
  • De broertjes en zusjes, familie, vriendjes, vriendinnetjes van de patiënten van de kinderafdeling VUmc
  • Kinderen die voor een dagbehandeling komen bij de polikliniek van het VUmc
  • (klein) Kinderen van volwassen patiënten

Samen met een begeleider (18 jaar of ouder) zijn de kinderen van harte welkom. De begeleider draagt de verantwoordelijkheid voor het kind tijdens het verblijf in Kinderstad.

Er  zijn mogelijkheden voor opgenomen patiënten, hun broertjes en zusjes en voor kinderen van opgenomen volwassen patiënten om in Kinderstad zonder begeleider te spelen. Een voorwaarde is dat ze zelfstandig en verantwoordelijk kunnen spelen. Dit gaat in overleg met het management van VUmc Kinderstad.

Voor ouders is er een Ronald McDonald Huiskamer; een rustige plek waar ze een krantje kunnen lezen en een boterham kunnen eten.

Wat is er te doen?

In het VUmc Kinderstad is er van alles te beleven. Zo is er bijvoorbeeld het Ajax spelershome met een indoor voetbalveldje. Radiostudio 538 waar kinderen DJ kunnen zijn en een minivliegtuig met 9 echte vliegtuigstoelen en een spottersplek voor het spotten van vliegtuigen, van en naar Schiphol. In de TV werkplaats van Care 4 Kids / Endemol kunnen er filmpjes en foto's gemaakt worden.


Ook staat er een echte Spyker racewagen met een groot beeldscherm waar de kinderen een echt racespel kunnen spelen, In de KPN Wizzkidscorner staan computers en TV's. Naast het Paarse Bos - waar kinderen heerlijk op zitzakken kunnen lezen en spelletjes doen -  ligt de speciaal ontworpen Barbie Butterfly Garden.
Bovendien is er volop speelgoed zoals lego, k'nex,  playmobiel, een speel - en bouwhoek en een glijbaan van de 10de naar de 9de etage.

Snoozz ruimte
Achter de Huiskamer ligt de SNOOZZ ruimte: een speciaal ingerichte ruimte voor babies en kinderen met een (neurologische) beperking. Kinderen kunnen hier heerlijk ontspannen en genieten van een zintuigprikkelende omgeving.